Totul despre costumele din filmul Alice în Ţara Oglinzilor

Ecranizarea din acest an vine la scurt timp de la aniversarea a 150 de ani de la publicarea cărţii. Alice în Ţara Oglinzilor va avea premiera pe data de 24 mai!

Costumele personajelor sunt create de Coleen Atwood, cea care în 2010 a câştigat Oscarul la această categorie pentru vestimentaţia din Alice în Ţara Minunilor. Anul trecut, în august 2015, Disney a dezvăluit publicului o parte din costumele din film, în cadrul expoziţiei D23 Fan Expo.

Alice (Mia Wasikovska) poartă o costumaţie multicoloră, de inspiraţie orientală - mai precis cu piese adaptate din costumul tradiţional mandarin masculin. Vestimentaţia exotică sugerează călătoriile făcute de Alice prin lume, cu corabia de piraţi, ca un fel de Marco Polo feminin. Alice îmbracă o tunică violet cu inserţii de căptuşeală portocalie, ai cărei pieptar şi umeri sunt împodobiţi cu aplicaţii care amintesc de penele de păun, pasărea-simbol a Chinei şi Indiei, şi cu broderii ale unor simboluri chinezeşti, la care a asortat o pereche de pantaloni plisaţi şi largi, similari unor culottes moderni purtaţi în zilele noastre, în nuanţe de verde şi bronz-cafeniu. 

Un alt costum purtat de Alice este o combinaţie de masculin şi feminin, în care sunt alăturate elemente de stil European şi oriental: o vestă-redingotă masculină, din stofă bleumarin, cu 2 rânduri de nasturi mari aurii, o bluză vaporoasă şi delicată din voal roz, cu mâneci bufante (foarte similară cu ceea ce purtau doamnele în perioada în care a fost scrisă cartea), şi o pereche de pantaloni-şalvari ampli din stofă în carouri, care ne duc cu gândul la un harem, la aventuri în Orientul Apropiat.

Personajul Timpului, jucat de Sascha Baron Cohen - jumătate om, jumătate ceas, este îmbrăcat într-o costumaţie care îmbină elemente din armurile medievale chinezeşti.

Pălărierul Nebun - Johnny Depp – poartă acelaşi costum din prima ecranizare, iniţial verde, iar de la un punct al poveştii un ponosit roşu-cărămiziu (semn al transformării emoţionale prin care trece personajul). Redingota Pălărierului a fost croită după modelul unui costum real, din perioada Edwardiană.

Regina Albă, Hathaway, îşi păstrează splendida rochie imaculată în stil victorian, cu tot cu crinolină, şi machiajul aproape punk (unghii negre şi ruj sângeriu), iar sinistra Regină Roşie suferă o transformare magică. Helena Bonham Carter poartă o perucă de 3 kg şi costumul ei este inspirat de rochiile, gulerele imense şi mantiile elizabetane.Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!
Vision on Fashion by Adina Naneș


No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics bc1888a083f179675080522b8a76c2e9eb1222995d0a757eb6